Mammaledig

God kväll alla underbara.

Den 7 april går jag hem på mammaledighet :) underbart och då är det ju bara 1 månad kvar tills hjärtegrynet är beräknad. ♥ då ska jag bara vara hemma och njuta av dagarna som jag hoppas på sol och varma dagar som jag ska njuta med Rocky fast jag kan ju inte vara ute och gå långa promenader med han för att jag får så ont i bäckenet på en gång typ som sendrag! skit jobbit men men, det ska nog gå bra!

 

ska bli skönt att slippa skolan kan jag lova! hatar verkligen denna skola, hoppas att Stuab får utbildningen så jag kan få börja där igen. mkt bättre lokaler och lärare mm... vill inte tillbaka till Lernia aldrig i livet!

 

väntar på att älsklingen ska komma hem.Han är och gymmar, så mor har vart här och hållt mej sällskap så vi har kollat på Big Brother :) vilket jävla program. haha

 

 

ne nu kom min Honey hem ♥


Mina älsklingar i livet! ♥



Kärleken som vi bara längtar efter att få ha här hos oss ♥


vecka 35♥




Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet
. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.





Fatta det är mindre än 5 veckor kvar tills vårat hjärtegryn kommer till oss ♥ Längtar så oerhört mkt efter min bebis nu. känner hur den lever om näsatn hela dagen vrider på sej rör sina armar mm. :) Kommer ihåg när jag kissade plus som om det var igår! Ringde till Johan med gråten i halsen och han kom hem på en gång. sen den dagen har våra liv förändrats totalt, den eviga väntan/Längtan är snart över! och våran älskling är hos oss ♥






Igår kom ljusen osså :) ska dela ut dom idag om jag hinner ska avverka Jessica och Suz idag iaf! sen kolla om Moa är hemma o Sarah!
Beställde Päronchampagne (stavningen) och vaniljkräm så nu kommer det att dofta gott i min lägenhet igen! ska köpa en ljusstake av Marina som jag har velat ha länge men som inte fanns med i katalogen denna gång osså ville hon inte ha den nå mer! :) Tack smulan ♥





vecka 34 plus kort ♥


Vecka 34


Bebis

Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.

Du

Livmoderns mått är från blygdbenet till toppen ca 32 till 34 cm. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig andfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen.






Va hem till Marina i lördags och knäppte lite magkort :) tack snälla underbara du ♥


 



 

 

Puss puss ♥


några bilder ♥

Jag som inte tycker att min mage har växt nått, men lite iaf kanske :) bara 7 veckor kvar nu ♥
Du är så efterlängtad lilla underbara varelse ♥












Gravid v 33 :)

Bebisen

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

 

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

 

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

 

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

 

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

 

Du

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!


58 dagar kvar ♥

Som rubriken lyder så är det bara 58 dagar kvar till beräknad bebis  ♥ sjukt fort tiden går och jag hoppas att den villl gå lite fortare nu så vårat hjärtegryn  kommer till oss snart. sparkarna har övergått till "knuffar" nu för att de börjar bli lite dåligt med plats för den lilla där inne i magen ♥ Men man kan se att hjärtat trycker så pass hårt att magen står rakt ut åt alla håll. underbart att se! snart så kommer du älskade vän. du är så efterlängtad och älskad redan fast vi inte har sett dej eller vet vem du är!

 

Hörde på nyheterna igår om en 3årig pojke som omkom på förskolan :( fy vad hemskt, tänk vad fort en olycka kan inträffa. det måste ju vara det värsta som finns att förlora ett barn! det måste vara varje föräldrars värsta mardröm! Lider verkligen med dom och personalen oxå! urk sånt får verkligen inte hända! :( ne en tyst stund för den lilla pojken som miste sitt liv! ♥



puss puss


vecka 32 ♥

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.





Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.

Pappa/partner

Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man som par ser över sin ekonomi och sina försäkringar. Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnet försäkras? Sådant måste ni ta ställning till själva.

Prata redan nu om hur ni ska göra med föräldraledighet och uttag av föräldrapenning. Några vill ta ut ungefär lika. I andra familjer tar en part större delen. Motiven varierar. Ni har möjlighet att börja ta ut föräldrapenning redan från 60 dagar innan förlossningen, men tänk på att om ni tar ut dagar innan födseln så har ni färre dagar att ta ut efter. Hör med försäkringskassan om vilka regler som gäller.


Vårkänslor ♥

Ja detta väder är ju underbart vårkänslorna sprider i kroppen ♥

 

Vart på Marknaden idag med mamma terese och ungarna synd att det blåste så mkt bara :/ köpte ett ben till Rocky och mamma köpte en Isbjörnsfilt till Knoddas :) så mysig så. ska den lilla ligga på golvet och mysa ♥ sen så fanns de inte så mkt som jag ville ha. Blir ju roligare på sommarmarknaden finns mkt mera saker då, letade efter en Boddy med Guns´N Roses på till Knoddas men hittade ingen :( men dom har nog på sommarmarknaden :) och då finns ju mitt hjärtegtyn hos oss ♥


I mon är det 8 veckor kvar tills knoddas kommer gud så fort det går =) *älskar* ska mysa med mitt hjärta hela tiden, inte bara den lilla utan även mitt stora hjärta och mellan hjärtat (Johan och Rocky) ♥


(vecka 31 plus 6)


Igår kännde jag att knoddas hickade för fösta ggn =) vi satt i matsalen i skolan och Jennifer kollade på min mage som guppade som aldrig förr, men  jag sa att de är inte sparkar för jag känner det knappt, men då sa hon att de va hicka. haha så underbart ♥ hade ätit sura bilar och det tyckte bäbis inte om tydligen ;)



ska hem till mamma och pappa o äta ikväll. hemmahjort pizza blir det :) *mums*



ne nu ska jag vänta till älskade Johan kommer hem.


puss puss♥


RSS 2.0