vecka 31

Gravid vecka 31 :)Barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt från huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet kan ha lagt sig tillrätta med huvudet nedåt men det är inte säkert. För förstföderskor fixeras den delen av fostret som kommer först i bäckeningången ofta tidigare än för dem som fött barn tidigare. Hos de sistnämnda kan föregående fosterdel vara rörligt ända tills förlossningen startar.

Vikt 1 800 gram.

 


Mamman


 Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

Fredag!

Fredag i all ära =) gud så skönt med helg. Idag har jag inte gjort ett dugg i skolan stog en stund vid svarven men de va inte länge sen har jag suttit vid datorn och kollat på skärteknik.. ska bli skönt att åka hem :) ska äta på donken med hjärtat mitt när vi åker hem. ♥


Ikväll så ska Jädraås eliten laga mat! gott gott. ska vi blir väl hos mogge och terese ikväll med mat och dryck, anna skulle komma upp hon osså sa Johan. 

Imon blire en valbodag med mamma och kanske anna ♥ verkligen på tiden tycker jag. kommer ju inte ihåg nät jag var där sist :( kanske gör nå fynd, fast de blir nog bara till knoddas ♥  ´skulle jag tro :) jag kan ju inte motså bebiskläder det finns ju så mkt fint. fast blir roligare sen när h'n väl harkommit så jag vet vilka färger jag kan köpa ;) nu äre mest vitt o bege (stavningen). får se om jag får köpa Hello Kitty eller Bilar ;) spelar ingen roll vilket. bara knoddas vill komma snart ♥ Va hem till Farmor och farfar igår, farmor har stickat lite till Knoddas :) mkt fint hon älskar ju att sticka bebiskläder säger hon och jag tackar o tar emot. :) farfar hade köpt en lite nalle på Ikea som Knoddas skulle ha i vagnen sa han ♥ Gulliga Farfar!...


På tisdag ska jag ha ljusparty :) måste köpa på mej lite nya dofter det bärjar snart att ta slut i mitt skåp och det gillas inte :( har snålat skit mkt nu den senaste tiden :( dags nu tycker jag! =)


Får se om det blir nå melodikryss imon då, hoppas verkligen det var ju ett tag sen nu. eller vad säger ni anna och sarah?? visst äre kryssdags med lite skitsnack till efterrätt finns nog mkt att prata igenom nu. tur att folk håller på som dom gör så vi har nå o prata om ;) hahavecka ♥♥♥

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.vecka 16vecka 26vecka 28
de va lite för nu!Hade bra puss och kram ♥


vecka 30 ♥

Ja som rubriken luder så är jag i vecka 30 nu :) veckorna bara rusar förbi snart så är vårat hjärtegryn här hos oss ♥♥ Åhh som vi längtar. om 10 veckor så kan det vara klart den eviga väntan kan vara över men de kan även dröja 13 veckor eller kanske hjärtat kommer om 8 veckor ♥ Herregud snart sååå!!!

hjärtat har lugnat ner sej lite i magen inte fullt lika ös hela tiden, men de kan man ju förstå att de inte finns så mkt plats kvar i magen, det börjar ju bli lite trångt där inne nu. Men på kvällarna när jag ska lägga mej så sätter vi igång och lever om lite bara för att påminna mamma att jag finns och kommer snart ut till er.
 vagnen är klar kläderna tvättade blöjorna på sin plats, bara sängen som ska upp nu o bäddas sen så får vårat älskade gryn komma ♥


Helgen har vart gansla lugn, i fredags så var vi bara hemma jag och mitt älskade hjärta, i lärdags så var det mat hos mamma o pappa med t mogge och ungarna. Söndags var det en soffdag med film och godis.

En nu vecka i skolan då sitter som vanligt vid datorn och pluggar Skärtecknik och Mättecknik inte dom roligaste som finns men måste ju klara dom med. sen äre bara programeringen och maskinerna kvar! Hoppas att jag ska klara allt detta innan Knoddas kommer. Men det verkar nästan vara kört! Programeringen tar ca 5 veckor och Maskinerna likaså. Och då är jag nog inte kvar. Men skolan sa att jag får komma tillbaka i höst och göra klart, Men de är ju arbetsförmedlingen som bestämmer det. och man ska ju inte vara så säker när det gäller dom! dom kan säga en sak o sen ändra till en annan sak. men det återsår att se.


Älsklingen min är hemma och sjuk idag :( förlyld som satan. Älskade vän då! kommer hem och tar hand om dej lite senare ♥ Älskar dej Johan Zetterholm ♥


puss puss

Barnmorskan.

Idag så har jag vart till Barnmorskan. Allt ser jättebra ut :) ligger precis i kurvan med vikt och måtten på magen 27 cm :) Hjärtats hjärtljud är jättebra 152. Det är så underbart att ligga där o höra hur det lilla hjärtat slår. Precis när vi skulle lyssna på hjärtat så fick Knoddas in en spark så det lät toook mkt <3 Mammas underbara då!
vecka 26.
Barnvagnen sjukt nöjd med den :) det kommer att bli många promenader med denna :)bilstolen. =)Nu är allt klart bara Knoddas som fattas nu <3 du är så välkommen lilla underbara!

Nästan allt klart :)

Ja nu är snart allt klart för att hjärtegrynet vårat ska kunna komma :) Bilstolen är hemma babygym skötbord osså en sån som dom sitter i på golvet som  jag alltid glömmer bort va de heter :P bara vagnen som saknas nu men den ska vi snart hämta :) bilder kommer sen.. =) så nu väntar vi nästan bara på hjärtat. ska in till valbo o köpa det sista snart med. lite kläder fattas sen är allt klart :) just ja en badbalja måste jag skaffa med. Har vart hemma från skolan i 3 dagar nu :( har så ont i bäckenet tror nästan att jag har fått foglossning, ska till Barnmorskan på Tisdag så jag måste kolla med henne då.. har så ont kommer knappt ur sängen själv Johan måste hjälpa mej. Känner mej som att jag vore 90 år går som en kratta stönar o stonkar hela tiden. :/ Men de är ju sånt som hör till en Graviditet. Är i vecka 28 nu det bara rusar fram hoppas att dom sista veckorna osså gör det :)

 

Underbart väder är det osså synd att man inte kan vara ute o hålla på, går med Rocky bara sen måste jag in o lägga mej får så ont. vill ju  kunna gå låååånga promenader med han nu men de går ju inte :/

 

 

Det är så häftigt nu, jag känner vart Knoddas ligger o hur h'n rör på sej hela tiden vilken underbar känsla att känna sitt barn leva om i magen. :) Har nästan fortfarande inte fattat att jag o Johan ska ha barn. jag menar hur stort är inte det! Men jag vet att jag är redo för det ska göra mitt bästa för att bli en bra Mamma. och jag vet att Johan kommer att bli den bästa pappan i världen :) Knoddas är vaken allt mera nu för tiden :) underbart!!

 

Mamma o pappa längtar <3

 

 

puss puss


Uppdatering

Jaha så äre dags för en ny skolvecka då! och vad allt de innebär, en massa sitt vid datorn hela dagarna håller på med mätteknik och skärteknik :/ inte det roligste jag har gjort men men de går väl det med.

Tänk att vi redan är inne i Februari nu är det inte långt kvar tills Maj ♥ men om jag får bestämma så kommer Knoddas i mitten av April. Hoppas kan man iaf göra. ;)
Håller på och tvättar bebiskläder för fullt nu och viker ihop dom i Knoddas byrå ♥ fick ju en hel kartong av älskade Sarah som jag måste ta tag i :) lite sängkläder och sånt. tänk om typ 10 veckor så är jag fullgången  hur häftigt är inte det?! Typ snart de ♥ Längtar så mkt nu efter mitt hjärtegryn.

 

Igår så bjöd vi pappa på mat! Johan tycker så synd om pappa när mamma jobbar kväll så då tycker han att vi ska ringa till pappa och säga åt han o komma hem och äta :) Han tänker på sin svärfar han :) Ganska gullit och snällt gjort av min Älskling tycker jag! ♥Hade ju tänkt att jag skulle ha ett ljusparty i Januari, men de blev inte så får prata med Marina om att ha denna månad ist :) det börjar minska i mina ljuslådor och det tycker jag inte om.! Så det måste jag styra upp! lite fika lukta ljus och prata en massa.. Hoppas att ni tycker att det låter bra? :)


slänger in en bild på min Älskade Rocky Boy ♥♥♥
Min älskade hund     R.I.P
Och älskade Arraz ♥♥♥tta.Puss & Kram ♥


RSS 2.0