Älskar verkligen vintern

Ja finns det någon bättre årstid än vintern?! Ne det tycker inte jag iaf. vintern är det bästa jag vet snön stämningen o allt som hör till. Ja till o med halkan som kommer. =) men de är ju min åsikt de, visst kan det vara härligt med sommaren osså men inte lika som vintern.

Det tycker Rocky med han blir så glad hela han o bara springer omkring o njuter o slänger sej i snön <3 mammas hjärta då.Snart så äre dags att börja baka pepparkakor o koka knäck med underbart o ha en julskiva o lyssna på undertiden :) tänkte att jag kanske skulle ha ett pepparkakshus i år med tycker att det hör till på nå vis de hade vi när jag växte upp.. osså när man fick äta upp det sen.. :)


Snart mina kära vänner är det dags för att ÄNTLIGEN få kolla på det lilla hjärtat som ligger i min mage o växer :) kan fortfarande inte fatta att jag o Johan ska ha barn! det är ju helt otroligt som vi har längtat o längtar efter den lilla underbara varelsen <3 Helt underbart kan jag säga. VILL HA MAJ NU. vill att knoddas ska komma till oss <3

Ne nu ska jag kolla lite tv sen sängen för skolan imon igen..

 

puss o god natt mina kära älskade.


vecka 17

Min graviditet - BF Lör 7 maj 2011

Din graviditet startade Sön 1 aug 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 15 aug 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 113 av 280. (40,4%).

 
Du är i vecka 17.
Du har gått 16 fulla veckor och 0 fulla dagar (v16+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 7 maj 2011
Du har 167 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.
vecka 17 (16 plus 5)


Lite om Graviditeten nu :)

Min graviditet - BF Lör 7 maj 2011

Din graviditet startade Sön 1 aug 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 15 aug 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 106 av 280. (37,9%).

 
Du är i vecka 16.
Du har gått 15 fulla veckor och 0 fulla dagar (v15+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 7 maj 2011
Du har 174 dagar kvar till beräknad förlossning


Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Gravid, skola!! upptagen kvinna ;)

Min graviditet - BF Lör 7 maj 2011

Din graviditet startade Sön 1 aug 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 15 aug 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 101 av 280. (36,1%).

 
Du är i vecka 15.
Du har gått 14 fulla veckor och 2 fulla dagar (v14+2).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 7 maj 2011
Du har 179 dagar kvar till beräknad förlossning.Vecka 15

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

 Det var lite om min Graviditet i nuläget :)

Har som sagt börjat på Lernia igen för 3:e gången *suck* vill ju så gärna bli klar med detta nång gång. Men jag kan inte fatta att jag har så svårt med Matten... blir så irriterad vafan hur svårt ska det vara?! tydligen jättesvårt för min lilla hjärna.... :( men ska inte ge upp ska klara detta nu...snöar för fullt ute nu :) myyyysssigt, har tänt en massa ljus o myser i soffan med en kopp te och rocky som sover o snarkar brevid mej det är kärlek de. :) Johan är hos Mogge o leker med han o Flemming.. ska bara ligga i soffan o kolla på tv det blir ju fruarna  snart ju :D som jag har längtat...

 

puss puss


Trivsamt

Jag verkligen bara älskar Trivsamt, det finns så mkt man vill ha. ja typ allt. =) va in där igår o hittade ett fat 2 ljusstakar ett hjärta med texten "Fånga Dagen" och ett större hjärta. dekorerade med lite grankvistar och stenar. sen hade jag  i Skogsfrost min absoluta favorit doft. blev verkligen nöjd.

Som ni redan vet så ska jag och Johan ha barn :) den lilla är beräknad i början av Maj. gissa om vi längtar kan inte vara gladare. Magen börjar synas ganska mkt nu tycker jag mysigt :) i december så ska vi in och kolla på lillhjärtat vårat. <3

Va in på sjukhuset i går Johans pappa fick problem med hjärtat, så vi va in med lite saker urk jag tycker verkligen inte om sjukhus får så obehaglig känsla i kroppen men de är nog för att mormor dog där, och vi fick äka dit o säga hej då. ne tycker inte om sjukhus nå vidare.

puss puss


RSS 2.0