Morsdag!

Grattis alla mammor på morsdag :)

 

Idag har jag min fösta morsdag! Har fått en blomma av Loke ♥

I helgen så har vi haft fullt upp här hemma i fredags vid lunch kom Peter Annica och viktoria och hit o grillade sen for vi vidare hem till Anna och Micke på 30 års kalas :) Annica o jag tog ungarna och gick hem vid 10 tiden. Pojkarna vart kvar nån timme till :) har tappat räkningen på hur många kalas Loke har vart på nu ;) har nästan vart ett varje dag! Dom sov över hos oss och på lördagen så hade vi en slapp fm/lunch innan vi åkte in till Sandviken för att kolla på lite bilar! sen hem och tittade på film o la oss ganska tidigt! Dom åkte hem idag på fm. men gud så trevligt det har vart. Fullt ös hela tiden med 2 ungar ;) Rocky är helt slut nu han lillpojken min då ♥






♥Viktoria och Loke ♥

Idag så har vi bara tagit det lugnt jag och Loke va hem till mamma med en blomma till henne o fikade lite sen kom Lokes farmor hit o hälsa på, dom är ute nu o går en sväng. :)

Så jag passar på att sitta här en stund och älsklingen ligger på soffan och kollar på tv!


våra solstrålar ♥♥


Hatar detta väder!

Åhh vilket trökit väder det är ute, man blåser ju bort så fort man går ut. :( Så jag o Loke har inte kunnat vart ute o gått nå på dom senaste dagarna :( och det som vi tycker så mkt om! Hoppas på fin väder
snart så vi kan vara ute! Han sover så bra ute i vagnen. Lillprinsen min♥



Dagarna bara springer förbi oss fattar inte hur jag hinner med allt. Loke är 15 dagar gammal idag och jag tycker att det var igår vi fick honom ♥
Kan ju bara säga att den 10 Maj är en dag jag aldrig kommer att glömma. Jag bara älskar att vara mamma till våran underbara lilla pojk♥


Idag så har vi vart hem till tant sarah på lite fika o Loke är lika snäll som vanligt inte ett ljud han för, bara ligger helt lugn o ser allmänt nöjd ut hela tiden. så vi satt där ett tag och prata bort en stund o sen vidare hem för lite mat och middagslur.

Vi har börjat med att han ska sova i egen säng och det går så bra så, vaknar runt 3 på natten och vill ha mat sen brukar vi sova till  7 nånting. så jag klagar inte jag ;) Han sover så sött i sin säng han ♥

Just nu ligger han i vaggen inne i vardagsrummet och sover och Rocky är dit ibland och kollar så allt är lugnt med han :) Duktigare hund finns inte. Han älskar Loke han med. Mammas pojkar gud vad jag älskar mina 3 pojkar jag måste ju vara den lyckligaste tjejen på denna jord!

Nu har Johan åkt till Sandviken för att hämta hem min bil :) gud så skönt att ha 2 bilar igen. Jag och Loke är inte instängd nå mer när Johan jobbar! Love it!


ne nu ska jag grejja klart innan älsklingen vaknar!


Jag har fått en Ängel ♥

finaste Rocky ♥


Mamma ♥

Att bli mamma är nog det bästa som har hänt mej. Tänk att jag är en mamma! det är lite overkligt! Jag verkligen bara älskar att vara mamma till lilla Loke ♥
Han är så fin så perfekt. Och han är min unge.
Jag kan osså passa på att säga att Johan är världens bästa pappa ♥
Har verkligen inte kunnat hitta nån bättre att skaffa barn med. Han verkligen älskar sin son, man ser det i hans ögon och sättet han tittar på Loke, jag smälter tårarna är på väg att komma så fort jag ser dom ihop ♥
Älskar mitt liv, min lilla underbara familj.
Och Rocky är verkligen underbar han osså han har välkomnat Loke på det bästa sättet han är fram och pussar på han o ser till att han har det bra!♥




KÄRLEK♥


Loke Zetterholm 2011-05-10♥

Tänkte att jag skulle försöka att skriva ner dagen då våran älskade Loke kom till världen!♥


Allt började med att i måndags kväll den 9/5 kl 20.00 då kom dom första värkarna, vi satt i soffan o skulle äta mat, värkarna kom med 10-15 min mellanrum. Johan ringde till Förlossningen och kollade hur verkarna skulle vara innan vi skulle åka in. men de va inte dags än. Så jag bestämde mej för att ta en dusch och lugna ner mej lite. Jag blev lite nervös och kunde inte tänka helt klart!


Efter duschen så la vi oss i sängen och kollade på Pistvakt, eller jag kunde inte kolla så mkt utan låg och höll koll på mina värkar och informerade Johan om hur ofta dom kom. Sov inte så mkt den natten, vid halv 5 på tisdags morgonen hade jag värkarna med 3-4 min mellanrum så jag väckte Johan och sa att de va dags att åka.
Vägen till Gävle har aldrig känts så lång i hela mitt liv, satt o andades och höll Johan i handen när värkarna kom.

Väl inne på förlossningen så satte dom en kurva på mej för att kolla hur stark värkarna va o hur länge dom höll i sej. sen kollade hon hur mkt jag va öppen och det var 3 cm. Herregud tänkte jag det är ju en evighet kvar och då va kl 7 på morgonen.


Vid lunch så tog dom hål på mitt vatten och allt var lugnt och rofyllt jag gick omkring med en stor rullator inne på vårat rum och andades o omgångar med värkarna. Johan såg nervös ut med han va så duktig och tog hand om mej så bra hela tiden.

Vid 2 tiden kom dom riktiga förvärkarna i ryggen och jag fick lustgas som inte hjälpte ett dugg jag tänkte att nu dör jag. Jag sa det till Johan flera ggr höll hans hand så hårt jag kunde när värkarna var som värst och andades min gas! slängde bort gasen och skrek ut min smärta som jag aldrig har vart med om förr. Vid 3 tiden bestämde vi oss för att jag skulle ta ryggmärgsbedövning (som jag har vart emot hela tiden), när jag väl hade fått den och den hade börjat att värka så var allt lugnt igen. la mej ner och läste tidningen. Tror att Johan är väldigt glad för att jag tog den för då kunde han osså slappna av lite. Johan lämnade inte min sida en enda gång. Jag fick tvinga han att gå ut o röka när jag hade fått min bedövning så han fick slappna av lite.


Vid 7 tiden på kvällen så kom krystvärkarna och jag krystade för Kung och fosterland och i vad som kändes som en evighet. Barnmorskan sa att det var nära nu och att hon ser hans huvud. men jag får inte krysta nu för jag har ingen värk, och det gjorde så ont, det kändes som att nån satt med eld i min smula för att det brändes nå så in i helvete mkt. sen kom värken och jag klände Johans hand så hårt jag kunde och krystade o skrek till slut så kom våran älskade unge ut! ♥


Dom la upp han på min mage och jag sa till Johan att jag ser en pung det är en pojke, sen kom mina tårar jag var så lycklig och så stolt över mej själv för att jag hade klarat att föda vårat barn! Låg med Loke i min famn när dom sydde mej, kollade på Johan och bara grät. Den känslan kommer jag aldrig att glömma. Känslan att få hålla sitt efterlängtade barn för fösta ggn.


Johan tog Loke och satte sej med han en stund och jag kunde inte hålla tillbaka mina tårar som rann från kinderna, där sitter mina fina älskade pojkar tänkte jag och jag fick fjärilar i magen. och tänkte bara på mina fina killar! och fick en sån längtan hem efter Rocky! ♥


Sen skulle Loke tutta för fösta gången och det kändes lite konstigt men ändå så underbart!


Jag tänkte tyst för mej själv att nu är jag mamma. sa till Johan att äntligen så kom han och han är så fin! ♥

Jag kommer aldrig att glömma Johans leende när han såg Loke för första ggn. Det var kärlek rak igenom det!
Det går inte att beskriva med ord!♥♥





Loke kl 09.20


vecka 41.



Ja nu är vi inne i vecka 41. Hade BF i Lördags den 7 maj men än har det inte kommit nån bebis :( så vi väntar och väntar här hemma. Men nu får du ta o komma ut till oss lilla hjärtat. det måste ju vara trångt och bökit att vara där inne. mkt bättre att komma till oss ist! Vi längtar som satan nu. tur att dagarna går ganska fort iaf! Ska till barnmorskan på torsdag igen om det inte har kommit nån bebis. sen har vi fått tid för igångsättning. Men jag vill ju att de ska ske på egen gång. inte med fusk, men det får jag ju inte bestämma tyvärr.
Vet bara att vi längtar så enormt mkt nu!






måste bara slänga in en bild på Rocky i duschen ;) han tycker inte om att duscha ;) haha och det syns på han, men tror att han tycker att det är skönt när det är klart nu när det är så varmt ute. men gissa om mitt badrum inte är så fint när han har skakat av sej vattnet och det luktar ju inte Hallon heller precis. men men va gör det?! bara att städa efter de =)

Härligt väder har vi osså, det gillas med jag blir så svettig på en gång kan typ inte göra något utan att svetten rinner av mej. inte så kul, utan jag vill ta Rocky och Johan o bebis ut på promenad såna hära dagar. inte sitta still och bara vänta!


ne nu ska jag hänga upp en tvätt


puss puss

Morgonkaffe hos Emmy!

Dagen har börjat bra med att Emmy frågade om jag ville ha lite morgonkaffe :) inte helt fel att prata bort en stund med en kär vän! Så tack Emmy.

Sen vidare hem och fortsatte min städning som jag påbörjade igår, jag vill ju ha fint ifall Knoddas kommer och dey ska komma hem folk tilll oss. Tror inte att jag har lust/ork eller tid att hålla på o städa då! Då ska jag ju ligga och mysa med mitt lillatroll. :) så idag har jag vart duktig, tvättmaskinen är i full gång med.

Det är så skönt när Johan åker till jobbet han brukar åka vid 9 tiden och då hoppar Rocky upp till mej så vi ligger och myser en stund innan vi tar morgonkissen och lite frulle, perfekt tid att gå upp vid 9 man hinner med så mkt om dagarna då :)

 

Igår va vi till BM allt såg jättebra ut bra hjärtljud ligger perfekt i kurvan, har gått upp 14 kg, det tyckte min bm va bra vikt eftersom jag inte är så stor annars. Så jag är nöjd. ska dit igen den 12 maj om Knoddas inte vill komma ut innan dess. sen har vi fått ett datum för igångsättning osså :) kan ju vara skönt att veta att inom en snar framtid så kommer knoddas. =) fast vi hoppas ju att förlossningen ska starta av sej själv NU!

 

Ne nu ska jag avnjuta en kopp kaffe.

 

Pusss puss


vecka 40. Bara 5 dagar kvar till BF ♥

Barnet
Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten. Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma
Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 fullgångna veckor + 0 dagar till 41 fullgångna veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer vara vaken i ett dygn kring förlossningen.


Pappa/partner
Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det!


Ja nu är det inte lågnt kvar på Lördag har vi BF ♥ som vi har väntat och vilken sekund som helst kan våran eviga längtan vara över och det lilla hjärtegrynet är äntligen hos oss ♥
Jag mår bra, fast har en nästäppa som tar död på mej, det började på nätterna men nu är det hela dagarna osså :/ sover lite sådär vaknar typ hela tiden av att jag måste vända på mej eller gå och kissa. Men jag ska inte klaga det finns dom som har det värre än mej!
Imon ska vi till Barnmorskan (sista gången hoppas jag) och lyssna på lillhjärtat där inne ♥ det är som musik för öronen, när man ligger där och lyssnar på hjärtat som slår. ♥


sen blir det nog en fika med mamma på trillinn det brukar ju bli så. :)

När jag ändå är inne på min mamma så vill jag bara säga att det finns ingen som är som min mamma ♥ Hon måste ju bara vara den snällaste personen som någonsin har vandrat på denna jord! Jag älskar min mamma, skulle inte kunna leva utan henne. Hon ställer alltid upp för mej och Johan ringer och kollar att allt är bra med oss/magen så fort jag inte har hört av mej ♥ Det är mer än vissa personer gör! Hon frågar om vi har allt till Knoddas eller om det är något hon ska köpa! hon fyller på min mobil så att hon ska veta att jag har pengar på den när det är dags att åka in!  Det är en mormor det som verkligen bryr sej om oss. Tack snälla underbara mamma/svärmor/mormor för allt du gör för oss! ♥ ♥ ♥




RSS 2.0