10 Dagar ♥

God dag mina underbara ♥


Ännu en vacker dag lider snart mot sitt slut, älskar verkligen dagar som dessa helt underbart inte för varmt och inte för kallt. Gillar inte när det är för varmt nu de blir så jobbit att röra sej då.

Imorse vaknade jag 05,14 pigg som en tupp men lyckades somna om efter mkt vrid och vänd klev upp vid halv 8 igen. Lika bra att börja vänja sej för om 10 dagar har vi BF ♥ fatta de är ju skit snart ju :) längtar som satan efter mitt lilla gryn nu! h*n lever om i megen som satan nu och jag tycker att det ska vara mkt bättre att komma ut jag, där det finns plats att röra sej fritt på men vi är inte helt sams om den frågan jag och Knoddas. Men snart så ♥ 

 

Idag morse så kom Anna och Emmy hit på lite morgonkaffe och prat =) det gillas. sen så åkte jag och hämtade Mamma för en tur till Ockelbo med lunch på Trillinn och lite handling. =)

 

ska snart hem till Terese hon fyller år idag Grattis grattis ♥ ska få smörgåstårta! det bara vattnas i munnen på mej!

 

 


Vecka 39 :)

Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.Mamma


Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila!

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.

Pappa/partner

Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem. Du har väl läst artikeln Pappans roll vid förlossningen

Hos barnmorskan/kontroller

Nu kanske du går på ditt sista besök hos barnmorskan före förlossningen. Men försök att inte bli allt för besviken om det blir några besök till. Barnmorskan kontrollerar hur barnet ligger, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig.
Nuförtiden förs journalen elektroniskt, så det enda ni egentligen behöver ta med er till förlossningen i pappersform är provsvaren det vill säga blodgrupperingen och svar på screeningproverna. Men de flesta barnmorskor lägger kopior på journalen i mappen, så ta med dig den mapp som barnmorskan gjort i ordning åt dig. Glöm inte att ta med dig legitimation!

Du har väl telefonnummer till förlossningen, och till barnavårdscentralen som du ska kontakta efter hemkomsten från BB? Fråga din barnmorska eller titta här på Vårdguiden!
Magen vecka 39


Årets första mjukglass :)

Japp då har man tryckt i sej årets första mjukglass =) gud så gott det var! Jag mamma och Terese köpte en i Ockelbo idag. Va till Barnmorskan idag, allt såg jättebra ut med Knoddas! :) mormor och moster var med in och lyssnade dom osså. Förhoppningsvis så var det sista gången innan Knoddas kommer ut till oss. Efterlängtade unge. =)


sitter hemma hos mamma och pappa har käkat grillat och nu sitter älsklingen och pappa i badtunnan och jag väntar på att mamma ska komma hem från jobbet! så jag får nån att prata med osså! Terese gick hem hon skulle städa, så då satte jag mej här en stund.


Imon äre middag i Säljan som står på schemat jag älsklingen mamma och pappa är dit bjudna på mat! Tackar vi inte nej till. min svärmor är nämligen gudomligt duktig på eftrerrätt ;) haha det ser jag fram emot! ;) nerrå men allvis hon är jätteduktig!


Kan inte sova om nätterna heller vaknar typ hela tiden och kollar på klockan. sover typ 20 min sen vaknar jag igen! skit drygt! Hoppas på bättre sömn inatt!


ne nu ska jag ut och kolla vad pojkarna gör.


Hade bra!


Vår och sol underbart!

Äntligen så har jag fått hem min dator och den funkar underbart :) Jag kan ju bara säga att jag verkligen älskar detta väder :) har haft en himla tur med vädret än sålänge hoppas bara att de håller i sej. Nästan all snö är borta bara lite små högar här och där. Gillar verkligen våren blommorna som kommer upp fåglarna börjar att sjunga för oss :) Det är varmt och skönt ute! Jag och Rocky bara njuter av att vara hemma om dagarna, vi tar en massa promenader och bara njuter av varandras sällskap! Och jag kan säga att vi verkligen längtar efter att Knoddas kommer till oss. Vilka promenader vi ska ta då!

Påsken närmar sej och vad får man då?! Jo påskägg, mamma köper alltid det åt oss det kan man inte växa ifrån eller inte i våran familj iaf! sen får ni tycka att vi är töntiga! men de hör ju till vi har ju fått de sen vi va liten! Ja menar vi är ju fortfarande Mammas barn!

På Fredag ska vi till Säljan med mamma och pappa på påskmiddag det blir trevligt hela familjen, sen åker ju Janne till uppsala för opperation! :( inte trevligt men de blir bra sen när det är klart! så han säger att jag inte får föda föräns han kommer hem :) haha så jag måste hålla igen! kanske det funkar kanske inte :) hoppas att det inte funkar!


Ne nu ska jag fixa klart maten tills hjärtat kommer hem!


Avslutar med en magbild.

Vecka 38. snart så :)

 

 

puss hej!


vecka 38 :)

Vecka 38

Barnet:

Vikten är oftast mer än 3 kilo.

I flera veckor har din bebis utveckling mest handlat om förbättringar av organens funktioner, inte någon uppbyggnad av dem. Hjärnan och nervsystemet utvecklas fortfarande och fungerar bättre för varje dag, och kommer att fortsätta att utvecklas långt efter det att bebisen är född. Ja, faktiskt ända upp till sena tonåren.

Nu betraktas barnet som fullgånget. När är det dags att föda, då? Du kan önska i morgon, men det är barnet som alldeles på egen hand bestämmer det. Forskning visar att våra gener avgör hur länge vi stannar i livmodern. Barnet har det programmerat i sig, från arvet från dig och från pappan. Det finns inte mycket du kan göra åt saken, förutom att vänta.

Mamman:

Svårt att sova

Barnet räknas alltså som fullgånget och många föder i den här veckan. Det är barnet själv som bestämmer när det är dags att födas. Forskning visar att graviditetslängden finns programmerad i arvsanlaget. Det är nedärvt från dig och din partner och har bestämts efter vad som är en normal graviditetslängd i just ert fall.
Har du inte packat din bb-väska är det hög tid att du gör det. Låt den stå redo så att du inte behöver tänka på om du fått med dig allt när värkarna väl startar. Det är mycket barn i magen och moderkakan är mellan 20-25 cm i diameter. Den väger ungefär ett halvt kilo och det är av stor
betydelse att den fungerar fullt ut. Du kan känna hur barnet trycker och pressar nedåt mot underlivet. Många barn sjunker ännu djupare ner. Ditt bäcken är något vidgat och barnets skallben
har förmågan att omforma sig för att passa in i förlossningskanalen. Det kan vara svårt att hitta bekväma ställningar att sitta och ligga i. Magen är hela tiden i vägen. Du väntar på det första riktiga tecknet på att förlossningen startar.


27 dagar kvar ♥

Ännu en helg har passerat oss i full fart!

 

och som rubriken lyder så är det bara 27 dagar kvar tills beräknad bebis :) jag börjar att bli otålig vill att hjärtat ska komma till oss snart. Magen börjar bli tung känns som den hänger ner i golvet mm. trycker på i Bäckenbenet hela tiden. förlåt om jag klagar men nu vill jag ha ut ungen ♥ börjar bli lite tugnt nu, trodde inte att de skulle bli det med tanke på att jag inte är så stor men ack så fel jag hade.

Helgen som vart har vart kanon på alla vis. Min första dag på mammaledigheten började med ett besök hos bästa Jessica för lite prat o fika slog ihjäl nån timme med henne ♥ sen vidare hem och började städa lite för att sen göra sej i ordning för lite mat hos Terese & Morgan med mamma o pappa anna och micke :) trevligt och gott var det kan jag lova.

Lördag va en familjedag i Valbo :) bara älsk och terese som inte var med. anna och micke skulle in och köpa ett nytt överdag till sin soffa, men de vart storhandling för oss alla. Mamma köpte en DVD pappa en TV jag en Mediaspelare till Johan anna en ny mobil och micke klädsel till soffan. :) så Lördagen gick i shoppandes tecken :) vilket jag gillar skarpt. På kvällen vart det grillat hos mamma och pappa med anna och micke. mamma hade köpt glass maränger grädde och bananer till efterrätt hon vet att jag älskar det! så tack snälla underbara mor ♥ Kollade även på fritt villt 3 och Himlen är oskyldigt blå.


Idag har bara vart slappdag! har typ legat i soffan och kollat film hela dagen =) ganska skönt det med kan jag lova! Nu är Johan i viken och lämnar tillbaka Jannes bil, sen ska vi fixa ihop nå mat tills ikväll med. Piroger tror jag det stog på menyn! *Mums*


Hade bra alla kära


näst sista dagen på skolan

Imon äre sista dagen i skolan :) och ni kan inte ana hur skönt det kommer att bli o gå hem på min mammaledighet. =) ska bara njuta varje dag, hoppas på fin väder så jag kan vara ute och grejja lite. skulle ha behövt städa ur bilen har typ bara gjort det i gång i vinter så det är verkligen på tiden. =)

 

Va till barnmorskan igår allt ser bra ut med lillhjärtat fortfarande jag har gått upp 12kg inte så farligt mkt följer kurvan perfekt :) fast hjärthjuden va högt igår, men gick ner igen knoddas va nog bara lite stressad en stund för sen vart de normalt igen :) ♥ Läntar tills jag kan packa väskan o lägga unden i vagnen och gå en promenad med bebis och Rocky. ser verkligen fram emot det. bara 31 dagar kvar idag ♥ sjukt hur fort tiden har gått, kommer ihåg som om det vore igår jag rinde till Johan och sa att jag var gravid. =) och nu är det bara 1 månad kvar! längtar sjukt mkt tills hjärtat kommer.

 

Ni kanske inte vet våra namn än kommer inte ihåg om jag har skrivit det eller inte. Men blir det en kille så ska han heta Loke och tjej Saga =) så det återstår att se vad  det blir! spelar ingen roll för mej bara h*n är frisk och mår bra! Är inge nervös alls för förlossningen än men det kommer nog den dagen vi åker in. Just nu känns det bara: Vad ska jag vara nervös över ungen kommer att komma ut och ont kommer det att göra. men ta de lungt Johanna du hinner bli nervös ;) haha

 

Ne undra om jag ska fortsätta med det jag höll på  med tidigare. Inte ett skit, jo jag ska plocka ur skåpet lämna tillbaka lite böcker och skjutmått mm.

 

Ha en bra dag mina kära ♥


KärlekJag håller en värmande hand över dej, Jag ska♥ alltid finnas vid din sida så länge jag finns på denna planet. Ingen kommer någonsin att älska dej lika mkt som din mamma. Jag kommer aldrig att lämna dej står vid din sida vad du än väljer att göra med ditt liv! Du kommer alltid att kunna ränka med mej. Min älskade unge. ♥


Gravid vecka 36 ♥

Gravid vecka 36


Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka

 

Hemma från skolan idag hade så ont i huvet när jag  vaknade i morse så de va ingen idé att åka till skolan tyckte jag. Jag har ju inte ens nått att göra nå mer. Tur att jag går hem på Torsdag! då ska jag bara gå hemma och vänta på din lilla
♥ och vara med Rocken.puss puss

. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.

Bebisen sparkar ut sina små fötter i sidan på mej så jag är så öm :) knappt en lugn stund nu känns det som =) kom nu älskade unge ♥ Imon äre dags för barnmorskan igen lyssna på den lilla o se att allt är som det ska, hoppas det. har legat perfekt i kurvan hela min graviditet :)


Igår va det Valbodag med Jessica väldigt behövligt kan jag säga. Hittade lite saker till knoddas för ovanligentensskull. ;) nu fattats det  bara en bjöjhink men de skulle min svärmor köpa sa hon :)
 men hittade en tunka till mej iaf! Så tack för en trevlig dag min fina Jessica ♥

RSS 2.0